Pyszne mięso z kurczaka w słodko-ostrym sosie wiśniowym to danie, które idealnie sprawdzi się na romantyczną kolację we dwoje lub kolację w gronie przyjaciół. Pięknie się prezentuje i wybornie smakuje.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Ćwiartki z kurczaka myjemy, osuszamy i przyprawiamy curry, papryką i solą. Obsmażamy na złoto na rozgrzanym oleju.
Wiśnie wkładamy do garnka, zalewamy ¼ szklanki wody i dusimy, aż puszczą sok. Dodajemy miód i dusimy przez kolejne 5 minut.
Do sosu dodajemy chili i śmietankę Łaciatą. Dusimy jeszcze przez ok. 5 minut, tak aby część sosu się zredukowała.
Kurczaka podajemy z sosem wiśniowym.
Dodaj komentarz