Czekoladowe pancake’s

Idealnie wilgotne w środku i puszyste naleśniki w amerykańskim stylu.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki :

  • - 2 duże jajka
  • - 250 ml mleka
  • - 3 łyżki oleju rzepakowego
  • - 1,5 szklanki mąki pszennej
  • - 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków
  • - 1 łyżka proszku do pieczenia
  • - 3 łyżki kakao
  • - pół łyżeczki soli
  • - pół szklanki posiekanej czekolady
  • - garść owoców sezonowych do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki, z wyjątkiem czekolady, miksujemy ze sobą w misce.



Krok 2

Do zmiksowanych składników dodajemy posiekaną czekoladę i dokładnie mieszamy.



Krok 3

Naleśniki smażymy na ciepłej patelni z niewielką ilością tłuszczu.



Krok 4

Podawać udekorowane sezonowymi owocami i cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.