Kokosowe babeczki

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 7

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 7

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szkl. maki pszennej
  • 20 dag masła Łaciate
  • 10 dag cukru pudru
  • 1/2 szkl. wiórek kokosowych
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 żółtka
  • 1/2 szkl. gęstej śmietany Łaciata 36%

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać masło i dokładnie posiekać. Wsypać cukier puder, wiórki kokosowe, dodać żółtka, śmietanę i zagnieść ciasto.



Krok 2

Następnie ciasto rozwałkować i nakładać do posmarowanych tłuszczem foremek i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temp 180 stopni. Po upieczeniu i ostudzeniu napełnić dowolnym kremem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.