Krem mleczno-czekoladowy

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 ml mleka Łaciate 3,2 %
  • 4 żółtka
  • 3 płaskie łyżki cukru pudru
  • ½ tabliczki czekolady mlecznej

Przygotowanie

Krok 1

Mleko zagotować i odstawić do przestygnięcia.



Krok 2

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gęstą, puszystą masę. Wlać do żółtek mleko oraz startą na tarce o małych oczkach czekoladę. Wymieszać.



Krok 3

Przelać do garnka i podgrzewać na małym ogniu, cały czas ubijając trzepaczką, aż składniki dobrze się połączą, a krem zgęstnieje.



Krok 4

Podawać w filiżankach, posypać wierzch startą czekoladą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.