Pięknie wyglądające i jeszcze lepiej smakujące czekoladowe muffiny z truskawkami i bitą śmietanką. Koniecznie podaj je swoim gościom.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki
Ze śmietanką
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C.
Wszystkie sypkie składniki przesiewamy do wysokiej miski. Stopniowo dodajemy: mleko, jogurt i olej. Łączymy składniki ze sobą. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i kroimy na cztery części. Dodajemy do ciasta owoce oraz kawałki czekolady. Mieszamy delikatnie za pomocą rózgi kuchennej.
Na blasze rozkładamy papilotki. Wypełniamy je ciastem. Pieczemy 20 minut.
W pojemniku miksujemy schłodzoną śmietankę Łaciatą i dosładzamy cukrem pudrem. Dekorujemy przestudzone muffiny.
Dodaj komentarz