Kokosowo-czekoladowe ciasteczka

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 9

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 9

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25 dag mąki tortowej
  • 10 dag masła Łaciate
  • 4-5 łyżek oleju kokosowego
  • 7-10 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu
  • Kropelki czekoladowe
  • 1 białko
  • Cukier kryształ

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Posiekać z masłem, dodać cukier puder, żółtka i olej kokosowy. Wszystko razem posiekać, wsypać kropelki czekoladowe i szybko zagnieść ciasto. Przykryć i pozostawić na 10-15 minut.



Krok 2

Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm i ostrym nożem lub radełkiem pokroić w romby. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem, posypać cukrem kryształem. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.



Wskazówki

Ciasteczka można ozdobić według własnego uznania.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.