Czekoladowe naleśniki

Autor:

Aneta Gwiner

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g mąki
  • 30 g kakao
  • 400 ml mleka
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 opak. serka mascarpone
  • 1 śmietanka ŁACIATA 30%
  • Odrobinę soku z żółciutkiej cytryny
  • Ulubione owoce
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek, ubić pianę z białek ze szczyptą soli.



Krok 2

Mąkę, cukier puder, żółtka i kakao wymieszać w drugiej misce. Dolać mleko i zmiksować. Dodać ubite białko i wymieszać.



Krok 3

Naleśnik smażyć na rozgrzanej patelni.



Krok 4

Ubić śmietanę, dodać serek i odrobinę soku z cytryny dla przełamania smaku. Na każdego naleśnika dodać farsz śmietanowy i owoce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.