Mini naleśniki z mąki pełnoziarnistej

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 0,5 szkl mąki kokosowej
  • 300 ml mleka Łaciate
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3 łyżki oleju
  • 2 duże jajka
  • 1 łyżka miodu
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Mleko wymieszać z sodą, żółtkami, miodem i olejem.





Krok 2

Następnie połączyć z mąką pszenną i kokosową.





Krok 3

Pod koniec dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać.





Krok 4

Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu, łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.