Wspaniały czekoladowy sernik. Z pewnością zachwycisz nim swoich gości oraz domowników.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.
Przygotowujemy duża miskę, Wrzucamy do niej miękką i pokrojone masło. Za pomocą kulki ucieramy razem z cukrem i kakao na jednolitą, gładką masę. Dodajemy stopniowo przesianą mąkę. Przygotowanym ciastem wykładamy spód i brzegi tortownicy tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
W drugiej misce ucieramy ser, cukier waniliowy, i jogurt. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i za pomocą łopatki delikatnie mieszamy. Przygotowana masę serową wylewamy do formy.
Pieczemy 40 minut.
Dodaj komentarz