Te małe babeczki są idealne na wiele okazji. Nadają się zarówno jako przekąska na imprezę, jak i na piknik. Dzięki dodaniu do nich owoców stają się wilgotne i aromatyczne.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 18
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni C. Obrane i pokrojone banany miksujemy w blenderze na gładką masę. Dodajemy do nich mleko, masło czekoladowe, cukier, esencję waniliową i sodę.
Mieszamy do spienienia. Dosypujemy mąkę i powoli mieszamy do połączenia się składników.
Formę na muffiny smarujemy olejem i oprószamy mąką. Wlewamy ciasto do 2/3 wysokości. Pieczemy około 30 min. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. Jeśli jest suchy, to muffinki są gotowe.
Dodaj komentarz