Czerwona fasola z warzywami

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag czerwonej fasoli z puszki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 0,4 selera
  • 0,5 średniego pora
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 2 kabanosy wieprzowe
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, gotować.





Krok 2

Boczek pokroić w słupki, wytopić na patelni, dodać pokrojony w krążki por, kabanosy i posiekany czosnek, lekko podsmażyć.





Krok 3

Do gotujących się warzyw dodać podsmażoną wędlinę z porem, przykryć i gotować do miękkości.





Krok 4

Fasolę osączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą. Do miękkich warzyw dodać fasolę, koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.





Wskazówki

Fasolę z warzywami w sosie podawać z pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.