Czerwona kapusta z jabłkiem

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

surówka

  • 40 dag czerwonej kapusty,
  • 2 szklanki wody,
  • 1 jabłko,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki oleju z czosnkiem,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżka z czubkiem mąki,
  • 2 łyżki octu jabłkowego 6%,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę szatkujemy i przelewamy na cedzaku wrzątkiem. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą. W międzyczasie obraną cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oleju, dodajemy do garnka, gotujemy przez około 30 minut. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej ( bez gniazda nasiennego ) i dodajemy do kapusty. Na samym końcu wsypujemy przyprawy i dolewamy ocet, posypujemy mąką i gotujemy razem przez krótki czas.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.