Pyszna sałatka o zaskakujących smakach - wędzony kurczak, słodkie mango, maślane awokado i dressing miodowo-musztardowy... Dodatkowo lekko pikantna rukola, a dla przełamania faktury chrupiące orzeszki piniowe. Idealna propozycja na lekki obiad lub kolację, zwłaszcza dla osób dbających o linię.
Danie: Kolacja, Sałatki, Obiad
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Przygotować sos: wszystkie składniki umieścić w słoiku, dobrze zakręcić. Potrząsać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni, uważając, by ich nie przypalić.
Wędzonego kurczaka pokroić w półplastry.
Mango i awokado obrać i wypestkować. Pokroić w plastry.
Na półmisku lub 2 talerzach położyć rukolę, kurczaka, mango i awokado. Polać dressingiem miodowo-musztardowym i posypać orzeszkami piniowymi.
Dodaj komentarz