Czosnkowe klopsy mielone z kurczaka z natką pietruszki

Pyszne, delikatne klopsy z mięsa mielonego, których smak idealnie podkręca spora ilość czosnku i natki pietruszki. Idealnie sprawdzą się na obiad dla rodziny.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 500 g mięsa mielonego drobiowego
  • - 6 ząbków czosnku
  • - 1 duża natka pietruszki
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 jajko
  • - 1 szklanka bułki tartej
  • - 1 bułka
  • - pół szklanki mleka Łaciate świeże 3,2 %
  • - 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. W misce umieść bułkę. Dodaj mleka. Odstaw do namoczenia na około 10 - 15 minut.



Krok 2

Drobiowe mięso mielone połącz z przyprawami oraz namoczoną bułką. Dodaj jajko, czosnek i natkę pietruszki, a następnie całość wymieszaj.



Krok 3

Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron, aż się ładnie zarumienią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.