Danie z wieprzowiny z gruszkami

Danie z wieprzowiny z gruszkami jest niezwykle smaczną potrawą, polecaną dla każdego, kto jest miłośnikiem mięsa wieprzowego i gruszek. Gruszki nadają daniu niezwykły smak. Naprawdę warto spróbować.

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 600 g schabu wieprzowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 szklanka octu winnego
  • 2 łyżki czerwonego wina
  • 2 gruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 cebule dymki
  • 1 natka pietruszki
  • 3 łyżki olej

Przygotowanie

Krok 1

Sos sojowy dokładnie mieszamy z octem winnym i czerwonym winem.



Krok 2

Mięso kroimy w cienkie paski i umieszczamy je w marynacie.



Krok 3

Gruszki kroimy w cienkie plastry, czosnek i cebulę drobno siekamy i podgrzewamy w ciepłym woku z olejem, mieszając przez 2 minuty. W woku umieszczamy następnie schab z marynatą i całość smażymy przez 25 minut, aż mięso zmięknie.



Krok 4

Danie podajemy na gorąco, dekorując posiekaną drobno natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.