Danie z wieprzowiny z gruszkami jest niezwykle smaczną potrawą, polecaną dla każdego, kto jest miłośnikiem mięsa wieprzowego i gruszek. Gruszki nadają daniu niezwykły smak. Naprawdę warto spróbować.
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja
Sos sojowy dokładnie mieszamy z octem winnym i czerwonym winem.
Mięso kroimy w cienkie paski i umieszczamy je w marynacie.
Gruszki kroimy w cienkie plastry, czosnek i cebulę drobno siekamy i podgrzewamy w ciepłym woku z olejem, mieszając przez 2 minuty. W woku umieszczamy następnie schab z marynatą i całość smażymy przez 25 minut, aż mięso zmięknie.
Danie podajemy na gorąco, dekorując posiekaną drobno natką pietruszki.
Dodaj komentarz