Delikatna kaczka w sosie pomarańczowym

Pyszne, rozpływające się w ustach kacze mięso z aromatycznym pomarańczowym sosem rozpieści każde, nawet najbardziej wymagające kubki smakowe. Temu daniu nie sposób się oprzeć!

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 filet z kaczki
  • 3 pomarańcze
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ szklanki białego wina
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Filet z kaczki myjemy i kroimy na cienkie płaty. Przyprawiamy i następnie obsmażamy na złoto z obu stron każdy kawałek.



Krok 2

Z dwóch pomarańczy wyciskamy sok i wlewamy do kaczki. 1 pomarańczę kroimy na plasterki (ze skórką) i dodajemy również na patelnię. Całość dusimy.



Krok 3

Dolewamy wino, dodajemy miód, przykrywamy i dusimy, a następnie doprawiamy do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.