Tartaletki z kiełbasą i pomidorkami

Pyszne i szybkie w przygotowaniu tartaletki z dodatkiem kiełbasy oraz pomidorków koktajlowych. To pomysł na prostą smaczną przekąskę, gdy nie ma pomysłu na kolację.

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 plastrów sera ricotta lub camembert
  • 12 plasterków ulubionej kiełbasy
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki soli
  • listki bazylii do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 220 stopni C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.



Krok 2

Z ciasta francuskiego wykrawamy okrągłe placki o obwodzie około 12-15 cm. Układamy je na blaszce i smarujemy oliwą. Wkładamy blachę do piekarnika na 4-5 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i obniżamy w nim temperaturę do 200 stopni.



Krok 3

Kiełbasę lekko obsmażamy na odrobinie oliwy. Następnie placuszki z ciasta francuskiego lekko spłaszczamy w środku. Kładziemy na każdy plaster ricotty. Przyprawiamy pieprzem i solą. Następnie układamy po dwa plasterki kiełbasy. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i dodajemy po połówce na tartaletkę. Wkładamy gotowe tartaletki do piekarnika na 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.