Pyszne i szybkie w przygotowaniu tartaletki z dodatkiem kiełbasy oraz pomidorków koktajlowych. To pomysł na prostą smaczną przekąskę, gdy nie ma pomysłu na kolację.
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Piekarnik nastawiamy na 220 stopni C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Z ciasta francuskiego wykrawamy okrągłe placki o obwodzie około 12-15 cm. Układamy je na blaszce i smarujemy oliwą. Wkładamy blachę do piekarnika na 4-5 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i obniżamy w nim temperaturę do 200 stopni.
Kiełbasę lekko obsmażamy na odrobinie oliwy. Następnie placuszki z ciasta francuskiego lekko spłaszczamy w środku. Kładziemy na każdy plaster ricotty. Przyprawiamy pieprzem i solą. Następnie układamy po dwa plasterki kiełbasy. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół i dodajemy po połówce na tartaletkę. Wkładamy gotowe tartaletki do piekarnika na 5 minut.
Dodaj komentarz