Kapusta pekińska z gruszką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 kalarepka
  • 1 gruszka
  • 0,4 łyżeczki przyprawy curry
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić w makaronik. Marchew, kalarepkę i gruszkę obrać, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Przygotowane produkty wsypać do miski.





Krok 2

Dodać przyprawę curry, sok z cytryny, połączyć z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odłożyć na 15 minut, aby smaki się połączyły.





Wskazówki

Surówka warzywna z dodatkiem gruszki i przyprawy curry jest pyszną, zdrową kolacją lub dodatkiem do obiadu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.