Delikatna pierś z indyka w warzywach

Bardzo lekkostrawne i dietetyczne danie. Idealne dla dzieci i osób, które muszą uważać na to, co jedzą. Sprawdzi się również wyśmienicie jako posiłek dla młodej mamy karmiącej piersią. Jest pożywny, beztłuszczowy i robi się prawie sam.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 6 marchewek
  • 3 pietruszki
  • 1 duży seler
  • 2 liście laurowe
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Indyka kroimy w kostkę i obgotowujemy. Wymieniamy wodę na świeżą (aby pozbyć się szumu) i dalej gotujemy (wody nie może być za dużo - tylko tyle, aby indyk był przykryty).



Krok 2

Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach lub kroimy w kostkę. Dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy. Całość dodajemy do mięsa. Przyprawiamy i dusimy razem pod przykryciem.



Krok 3

Podajemy z ryżem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.