Bardzo lekkostrawne i dietetyczne danie. Idealne dla dzieci i osób, które muszą uważać na to, co jedzą. Sprawdzi się również wyśmienicie jako posiłek dla młodej mamy karmiącej piersią. Jest pożywny, beztłuszczowy i robi się prawie sam.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Seler
Indyka kroimy w kostkę i obgotowujemy. Wymieniamy wodę na świeżą (aby pozbyć się szumu) i dalej gotujemy (wody nie może być za dużo - tylko tyle, aby indyk był przykryty).
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach lub kroimy w kostkę. Dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy. Całość dodajemy do mięsa. Przyprawiamy i dusimy razem pod przykryciem.
Podajemy z ryżem.
Dodaj komentarz