Delikatne, smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu pulpeciki z indyka, które uwielbiają zwłaszcza dzieci. Również dorosłym przypadną one do gustu - zwłaszcza tym, dbającym o linię.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Mięso z indyka mieszamy z drobno pokrojoną natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz z solą i pieprzem.
Formujemy kotleciki i gotujemy przez chwilę we wrzącej wodzie, po czym przekładamy na talerz.
Na oliwie podsmażamy obrane i pokrojone pomidory razem z pokrojoną papryka, aż całkiem zmiękną. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Lekko blendujemy (zostawiamy część warzyw w większych kawałkach).
Do sosu dodajemy pulpeciki i całość dusimy ok. 15 minut.
Jeśli nie mamy świeżych pomidorów, możemy zastąpić je pomidorami z puszki.
Dodaj komentarz