Deser arbuzowo-nektarynkowy z płatkami migdałów

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 nektarynki
  • 1 duży kawałek arbuza
  • 50 g płatków migdałowych
  • 150-200 ml śmietanki Łaciata 36%

Przygotowanie

Krok 1

Arbuza pokroić na kawałki, usunąć pestki.



Krok 2

Nektarynki umyć i również pokroić. Wymieszać owoce, przełożyć je do niskich szklanek lub do pucharków.



Krok 3

Posypać migdałowymi płatkami.



Krok 4

Ubić schłodzoną śmietankę i wycisnąć ją na owoce.



Krok 5

Wierzch udekorować płatkami migdałów.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.