Lody jagodowe z owoców w syropie

Doskonały przepis na letnie lody, które można przyrządzić z owoców w syropie.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • − 400 g śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • − 300 g mleczka skondensowanego słodzonego
  • − 450 g jagód w syropie (waga owoców i syropu razem)

Przygotowanie

Krok 1

Owoce przerzucamy na sito i przecieramy, odrzucając skórki.



Krok 2

Schłodzoną śmietankę Łaciatą i mleczko skondensowane wlewamy do miski i ubijamy na gęstą, maślaną masę.



Krok 3

Do śmietankowej masy dodajemy przetarte owoce i sok, ubijamy do połączenia.



Krok 4

Gotową masę przekładamy do pojemnika i umieszczamy w zamrażalniku na przynajmniej 12 godzin. 10 minut przed podaniem wyjmujemy deser z lodówki.



Wskazówki

Lody możemy podać udekorowane listkami młodej mięty.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.