Deser czekoladowo-waniliowy

Autor:

Magnolia1986

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Ocena

3.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Herbatniki:

Krem czekoladowy:

  • 500 ml śmietanki Łaciata 30%
  • 2 tabliczki czekolady mlecznej

Krem waniliowy:

  • 500 ml mleka Łaciate 3%
  • Budyń waniliowy

Dodatkowo:

  • Czekolada biała

Przygotowanie

Krem czekoladowy

Śmietankę podgrzewać w małym rondelku. Dodawać połamana czekoladę. Cały czas mieszajac, aż całkowicie się rozpuści. Zdjąć z ognia.



Krem waniliowy

Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu.




Przygotować pucharki . Na dno pokruszyć herbatniki. Następnie wlać część budyniu, pokruszyć herbatniki, wlać krem czekoladowy. Czynność powtórzyć. Wierzch udekorować według uznania. Można użyć tartej białej czekolady.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.