Miseczki z czekolady z bitą śmietaną

Autor:

Kamila O

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g czekolady deserowej
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 250 ml śmietanki kremówki Łaciata 36%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 4 -5 łyżek mleka Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka, gdy już będzie gładka i płynna, wysmarować nią foremki silikonowe na babeczki, resztę czekolady, która pozostanie można użyć do innych foremek, schłodzić w lodówce.





Krok 2

Gdy czekolada zastygnie w foremkach, delikatnie je wyjąć. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć do miseczek czekoladowych i ozdobić według uznania.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.