Deser Matcha z borówkami

Delikaty deser o niezapomnianym smaku i atrakcyjnym wyglądzie.

Danie: Podwieczorek, Deser,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • − 500 ml szklanki Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • − 200 g białej czekolady
  • − 4 płaskie łyżeczki herbaty Matcha
  • − 250 g borówek

Przygotowanie

Krok 1
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy już całkowicie się rozpuści, dodajemy do niej herbatę Matcha, mieszamy tak, aby nie powstały grudki.  

Krok 2
W osobnej misce ubijamy śmietankę Łaciatą na sztywno. Ubitą śmietankę Łaciatą łączymy z powstałą masą czekoladowo-herbacianą.  

Krok 3
Mus przelewamy do foremek razem z borówkami, aby znalazły się wewnątrz naczynia.    

Krok 4
Foremki ustawiamy w lodówce na 1-2 godziny, przed podaniem dekorujemy świeżymi owocami.  

Wskazówki

Aby śmietanka lepiej się ubiła, powinna być dobrze schłodzona.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis