Jogurtowiec na biszkoptach z bananem

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 0,5 jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki z czubkiem żelatyny ,
  • 4 łyżki gorącej wody,
  • 2 łyżki z czubkiem cukru pudru,
  • 1 średni banan,
  • 1/2 opakowania czerwonej galaretki ( na 0,5 l ),
  • 1 szkl wrzącej wody,
  • 8 podłużnych biszkoptów,
  • tortownica o średnicy 18 cm,
  • folia spożywcza

Przygotowanie

Krok 1

Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. W tym czasie blaszkę wykładamy folią i wkładamy biszkopty. Jogurt mieszamy z cukrem i letnią żelatyną, przelewamy do blaszki. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Układamy pokrojonego w plasterki banana i wlewamy ostudzoną galaretkę. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.