Deser porzeczkowy z jogurtem naturalnym

Idealny lekki deser na upalne dni. Owoce w połączeniu z jogurtem naturalnym i biszkoptem z pewnością zastąpią Ci jeden posiłek w trakcie dnia. Deser sprawdzi się także w wersji na wynos, do pracy.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g jogurtu naturalnego
  • - kubeczek porzeczek (czarnych) lub poza sezonem – dżem porzeczkowy
  • - 2 paczuszki herbatników typu „be-be”
  • - mała garść płatków owsianych lub orzechów

Przygotowanie

Krok 1

Porzeczki myjemy i miksujemy na mus.



Krok 2

Na dno wysokich szklanek kładziemy pokruszone herbatniki, zalewamy odrobiną jogurtu naturalnego. Wlewamy trochę musu porzeczkowego lub dodajemy 2 łyżki dżemu. Powinny powstać 3 warstwy. Czynność powtarzamy przez całą wysokość szklanki.



Krok 3

Wierzch deseru przysypujemy płatkami owsianymi lub odrobiną pokruszonych ciasteczek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.