Deserek budyniowy z mandarynką

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

podwieczorek

  • 200 ml mleka Łaciate,
  • 1/2 opakowania budyniu waniliowego ( 0,5 l ),
  • 2 duże mandarynki,
  • 1 łyżeczka masła Łaciate,
  • 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie

Krok 1

Połowę mleka przelewamy do garnka i dodajemy cukier, stawiamy na małym gazie i zagotowujemy. Do reszty mleka wsypujemy budyń i mieszamy, wlewamy do garnka z mlekiem i gotujemy budyń. Do gorącego budyniu dodajemy masło i mieszamy do połączenia się składników. Mandarynki obieramy ze skórki i błonki, kroimy na mniejsze kawałeczki i dzielimy na cztery porcje. Do każdego pucharka wkładamy: 1/4 mandarynek, 1/2 masy budyniowej, 1/4 mandarynek. Deser przed podaniem schładzamy w lodówce przez około 30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.