Dip jajeczno-paprykowy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 5 ugotowanych jajek
  • 1 czerwona papryka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka Śmietanki Łaciatej 30%
  • 1 mała cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka ostra do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 12-13 minut. Następnie studzimy je, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.



Krok 2

Cebulę kroimy drobno. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy drobno.



Krok 3

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.