Przygotuj sos. W misce wymieszaj majonez, drobno posiekanego ogórka bez pestek, miód, pieprz cayenne i czarny pieprz, aż do uzyskania gładkiej masy. Przykryj i przechowuj w lodówce, aż do momentu użycia.
Kurczaka umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Dodaj kurczaka i smaż, przez ok. 8 min, aż się zarumienią. Mieszaj od czasu do czasu. Dodaj salsę, miód i pieprz cayenne. Zmniejsz temperaturę palnika. Smaż na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki się połączą, przez ok.5 minut.
Podgrzej tortille w mikrofali przez ok. 20-30 sekund lub na dużej patelni.
Każdą tortillę posmaruj 1 łyżką sosu majonezowo-ogórkowego, połóż warstwę szpinaku i ułóż na wierzchu kurczaka.
Zwiń ciasno wrapy. Możesz, ale nie musisz przesmażyć gotowe wrapy na suchej patelni lub patelni grillowej. Smacznego!
Dodaj komentarz