Słodko-pikantne wrapy z kurczakiem

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 5

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 tortilli
  • 1 paczka szpinaku baby lub mixu sałat
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 680 g piersi kurczaka
  • 1 szklanka salsy
  • 1 łyżka miodu
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne

Sos:

  • ½ szklanki majonezu
  • 1 ogórek
  • 1 łyżka miodu
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • mielony czarny pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj sos. W misce wymieszaj majonez, drobno posiekanego ogórka bez pestek, miód, pieprz cayenne i czarny pieprz, aż do uzyskania gładkiej masy. Przykryj i przechowuj w lodówce, aż do momentu użycia.



Krok 2

Kurczaka umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Dodaj kurczaka i smaż, przez ok. 8 min, aż się zarumienią. Mieszaj od czasu do czasu. Dodaj salsę, miód i pieprz cayenne. Zmniejsz temperaturę palnika. Smaż na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki się połączą, przez ok.5 minut.



Krok 3

Podgrzej tortille w mikrofali przez ok. 20-30 sekund lub na dużej patelni.



Krok 4

Każdą tortillę posmaruj 1 łyżką sosu majonezowo-ogórkowego, połóż warstwę szpinaku i ułóż na wierzchu kurczaka.



Krok 5

Zwiń ciasno wrapy. Możesz, ale nie musisz przesmażyć gotowe wrapy na suchej patelni lub patelni grillowej. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.