Ogórki z miodem

Pyszna alternatywa dla tradycyjnych ogórków konserwowych. Proste w przygotowaniu i oryginalne.

Osób: 15

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 15

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 kg ogórków
  • - sól
  • - koper
  • - czosnek (ząbek na słój)

Zalewa:

  • - 1 litr wody
  • - 1 szklanka octu
  • - 3 łyżki miodu
  • - ½ szklanki cukru
  • - ziele angielskie, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki pokroić w słupki lub pionowe paski. Ogórki posolić i zostawić na 4 godziny.



Krok 2

Ugotować zalewę. Zimną zalać ułożone w słoiczkach (250 ml) ogórki z ząbkiem czosnku i koszyczkiem kopru. Pasteryzować 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.