Dip jogurtowy z chilli

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1-2 sztuki papryczki chilli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • ¼ łyżeczki chili
  • Pieprz cayenne

Przygotowanie

Krok 1

Wyłożyć jogurt naturalny do miseczki, dodać majonez i wymieszać.



Krok 2

Papryczkę chilli oczyścić z nasion, pokroić w drobną kostkę i dodać do reszty składników.



Krok 3

Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły.



Krok 4

Podawać na przykład z pieczonymi ziemniaczkami lub z kawałkami kurczaka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.