Sałatka z tortellini, tuńczykiem i ciecierzycą

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g tortellini
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • ½ puszki ciecierzycy
  • 1 pomidor
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • 1 opak. sosu sałatkowego francuskiego
  • Pieprz kolorowy
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Pierożki tortellini ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, a gdy przestygną, wrzucić do dużej miski.



Krok 2

Dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz tuńczyka.



Krok 3

Szczypiorek opłukać, wysuszyć i posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Dodać do reszty składników.



Krok 4

Do oliwy z suszonych pomidorów dodać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać. Połączyć z sałatką. Przyprawić danie świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.