Marynowane szaszłyki warzywne z grilla

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1-2 cebule czerwone
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • Sól
  • 4 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię i paprykę dokładnie umyć, cebulę obrać.



Krok 2

Pokroić cukinię w półplasterki, cebulę i paprykę na kawałki.



Krok 3

Do miski wlać oliwę z oliwek, dodać zioła prowansalskie i szczyptę soli.



Krok 4

Wrzucić pokrojone warzywa i wymieszać, aby równomiernie pokryły się marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.



Krok 5

Następnie nabijać naprzemiennie na patyki do szaszłyków i grillować, aż warzywa zmiękną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.