Smażona wołowina z warzywami

Pyszna, kolorowa potrawa, która zachwyci nie tylko podniebienie, ale i oczy. Jeden ze smaczniejszych sposobów na przygotowanie wołowiny.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler, Soja

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 250 g mięsa wołowego
  • - 200 g mrożonej mieszanki warzywnej (marchewka, kukurydza, groszek)
  • - 100 g makaronu ryżowego
  • - 200 g pomidorów z puszki
  • - 1 cebula dymka
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1/3 czerwonej papryki
  • - 1/3 żółtej papryki
  • - 1 pęczek szczypiorku
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 2 łyżki oleju
  • - 1 papryczka chili
  • - ½ łyżki soli
  • - ½ łyżki pieprzu
  • - 3 cm tartego świeżego imbiru
  • - 3 łyżki sosu sojowego
  • - 1 seler naciowy

Przygotowanie

Krok 1

Seler naciowy i paprykę kroimy w drobną kostkę. Chilli, czosnek, dymkę, szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy.



Krok 2

Gotujemy mieszankę warzywną do miękkości. Mięso wieprzowe kroimy w kostę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy. Dodajemy mieszankę warzywną, dymkę, czosnek, paprykę chili, imbir i pomidory z puszki. Podsmażamy 5-10 minut



Krok 3

Makaron ryżowy zalewamy na chwilę wrzątkiem i odcedzamy. Dodajemy do niego farsz mięsny, selera naciowego i natkę pietruszki ze szczypiorkiem. Polewamy sosem sojowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.