Pyszna, kolorowa potrawa, która zachwyci nie tylko podniebienie, ale i oczy. Jeden ze smaczniejszych sposobów na przygotowanie wołowiny.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Seler, Soja
Seler naciowy i paprykę kroimy w drobną kostkę. Chilli, czosnek, dymkę, szczypiorek i natkę pietruszki drobno siekamy.
Gotujemy mieszankę warzywną do miękkości. Mięso wieprzowe kroimy w kostę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy. Dodajemy mieszankę warzywną, dymkę, czosnek, paprykę chili, imbir i pomidory z puszki. Podsmażamy 5-10 minut
Makaron ryżowy zalewamy na chwilę wrzątkiem i odcedzamy. Dodajemy do niego farsz mięsny, selera naciowego i natkę pietruszki ze szczypiorkiem. Polewamy sosem sojowym.
Dodaj komentarz