Szaszłyki z wieprzowiną, ananasem, cebulą i papryką

Kolorowe, smaczne i ekspresowe w przygotowaniu. Idealne na nieplanowanego grilla. Pięknie się prezentują i świetnie smakują.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg szynki wieprzowej
  • 1 puszka ananasa
  • 2 czerwone cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 łyżki ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Szynkę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Ananasa i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę kroimy na półksiężyce.



Krok 2

Na patyczki do szaszłyków nabijamy kolejno mięso, ananasa, paprykę czerwoną, cebulę, paprykę żółtą, znów mięso itd.



Krok 3

Posypujemy ziołami prowansalskimi i grillujemy na rozgrzanym ruszcie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.