Bułeczki z jagnięciną to przepis na świeże pieczywo z mięsem z jagnięciny. Świetny pomysł na przygotowanie pysznego śniadania.
Danie: Kolacja
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Mieszamy mąkę pszenną z octem, drożdżami suchymi, śmietanką Łaciatą i dodajemy sól. Dodajemy stopniowo ciepłą wodę i całość wyrabiamy. Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Jagnięcinę myjemy i drobno kroimy. Podobnie postępujemy z pozostałymi składnikami farszu. Całość doprawiamy solą i pieprzem, po czym smażymy na maśle.
Piekarnika nastawiamy na 180 stopni. Gdy ciasto zwiększy objętość, zagniatamy je i odrywamy małe kawałki. W środku umieszczamy farsz z jagnięciny i formujemy okrągłe bułki, które smarujemy następnie roztrzepanym żółtkiem.
Bułki układamy na blaszce i umieszczamy w piekarniku o temperaturze 180 stopni i pieczemy przez 20 minut.
Dodaj komentarz