Pyszna sałatka grecka to niezwykłe połączenie ogórka oraz pomidorków cherry z serem feta i czarnymi oliwkami. Świetnie pasuje jako dodatek do obiadu, ale również jako lunch w pracy czy podwieczorek. Polecana na letnie miesiące, gdyż nadaje orzeźwienia organizmowi.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Bez glutenu
Na początku przygotuj miskę, w której zrobisz sałatkę. Ogórka dobrze umyj, a następnie pokrój na cienkie plasterki i wrzuć do miski.
Pomidorki i paprykę dokładnie umyj. Pomidorki pokrój w ćwiartki, a paprykę w cienkie paseczki. Wszystko wrzuć do miski z ogórkami. Następnie obierz cebulę, przekrój na połowy, pokrój w półksiężyce i wrzuć do miski.
Jeżeli ser feta jest w kostkach od razu wrzuć go do miski, jeśli nie, najpierw pokrój go na małe sześciany. Następnie dorzuć czarne oliwki.
Całą sałatkę dopraw pieprzem i solą, skrop oliwą z oliwek i dokładnie wymieszaj.
Dodaj komentarz