Domowe tortille to rewelacyjny pomysł na pyszną kolację we dwoje lub spotkanie z przyjaciółmi. Potrawa warta uwagi i bardzo prosta w przygotowaniu.
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietanką Łaciatą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi. W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą lub pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 15 minut.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy, aż do zarumienienia. Pieczarki kroimy w plasterki, dodajemy do mięsa i lekko podsmażamy.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę wraz z serem. Marchew i pietruszkę obieramy i szatkujemy bądź kroimy w słupki.
Tortille podgrzewamy po 10 sekund w mikrofali lub na suchej patelni, a następnie układamy na nich składniki potrawy. Całość polewamy schłodzonym sosem czosnkowym i zawijamy.
Surowego, przyprawionego kurczaka najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby przeszedł przyprawami.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2017-12-27 10:58:00
Domowe tortille najlepsze :)
OdpowiedzDanuta Piecyk
Opublikowany: 2018-02-03 08:44:00
Bardzo smaczne wygląda i na pewno tak smakuje.
Odpowiedz