Tortille, które w prosty sposób możemy wykonać we własnym domu. Idealny dodatek do imprezowego menu, który nie wymaga zbyt wiele czasu!
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Przygotowujemy sos. Majonez mieszamy ze śmietanką Łaciatą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w małe paseczki.
Tortille podgrzewamy po 10 sekund w mikrofali lub na suchej patelni, a następnie smarujemy je sosem i układamy na nich sałatę, pomidora, kurczaka, paprykę, prażoną cebulkę i porcję startego sera. Każdą tortille zawijamy.
Sos najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby “przegryzł się” przyprawami.
Dodaj komentarz