Dorsz grillowany w folii

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g dorsza
  • Przyprawa do ryb
  • Pieprz cytrynowy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Rybę dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na dwie części. Natrzeć oliwą z oliwek oraz przyprawami.



Krok 2

Zawinąć rybę w folię aluminiową i odstawić na pół godziny, aby się zamarynowała.



Krok 3

Grillować rybę przez około 15 minut. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.