Drożdżowki z serem

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Masa serowa

  • 1 jajko,
  • 100 g cukru pudru,
  • 40g masła Łaciate
  • 4 łyżki śmietanki Łaciata
  • 500g sera

Przygotowanie

Krok 1

Pyszne bułeczki drożdżowe z serem. Ciasto drożdżowe każdy robi po swojemu, znam już tyle przepisów, że kartek w książce kucharskiej braknie. Ja robię z rozczynu. Odstawiam na 1 godzinę. 500g Sera, 1 jajko i 100g cukru pudru i trochę śmietanki mieszam. Ciasto kroje na 4 części. Każdą z części wałkuje na cienki placek nakładam 2 łyżki sera i rozsmarowuje. Składam jak "szafę" kroje paski i przekręcam tworząc wygibaska. Smaruje białkiem i wkładam do pieca na 20 min 180 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.