Śledziowe roladki z ogórkiem kiszonym, jabłkiem i czerwoną cebulą

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 płatów śledziowych filetów marynowanych bez skóry
  • 2 czerwone cebule
  • 1 duże kwaśne jabłko
  • Sok z ½ cytryny
  • 2 ogórki kiszone
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Filety śledziowe rozkładamy i osuszamy.



Krok 2

Jabłko obieramy i kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny.



Krok 3

Ogórki kroimy w cienkie paski. Cebulę kroimy w piórka.



Krok 4

Układamy składniki na filetach śledziowych i zawijamy roladki. Spinamy wykałaczką, skrapiamy oliwą i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.