Okrągłymi biszkoptami wyłożyć dno tortownicy o średnicy 24 cm. Twaróg utrzeć z 6 łyżkami cukru pudru i ekstraktem z wanilii. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i przestudzić. Wystudzoną żelatynę wlewać cienką strużką do twarogu, cały czas miksując.
Masę serową podzielić na dwie części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao i 1 łyżkę cukru pudru. Zmiksować. Kakaową masę wyłożyć na biszkopty. Następnie wyłożyć jasną masę serową i równomiernie rozprowadzić.
Tortownicę lekko wstrząsnąć o blat, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Wstawić do lodówki na 1 godzinę do stężenia.
Galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml wody, całkowicie wystudzić. Na masie serowej poukładać opłukane winogrona, maliny, czereśnie. Następnie na twaróg z owocami wylać tężejącą galaretkę. Ponownie wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Smacznego!
Dodaj komentarz