Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oprószamy przyprawami. Szklimy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Cebule i czosnek siekamy, szklimy na oleju. Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki, oprószamy przyprawą do ziemniaków. Dynię obieramy, usuwamy pestki ze środka i kroimy w paski. W większym garnuszku mięso łaczymy z cebulą, dodajemy pokrojona dynię, ziemniaki, wlewamy wywar, dodajemy sok z cytryny.
Całość dusimy na niewielkim ogniu aż warzywa i mięso będą miękkie. Na koniec duszenia dodajemy śmietane i posiekany szczypiorek, przyprawiamy przyprawami podanymi w\w składniki. Podajemy gorące, smacznego!
Dodaj komentarz