Wątróbka wieprzowa smażona

Wątróbka wieprzowa smażona to szybkie, smaczne danie, które posmakuje każdemu. Idealne do ziemniaków czy też ryżu. Wątróbka może być także podana jako dodatek do pieczywa.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 350 g wątroby wieprzowej
  • - 1 łyżka mąki
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżka majeranku
  • - 5 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Wątróbkę bardzo dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze fragmenty. Każdy kawałek wątróbki dokładnie obtaczamy w mące i umieszczamy na rozgrzanym oleju na patelni.



Krok 2

Wątróbkę smażymy po 4 minut z każdej strony.



Krok 3

Na koniec wątróbkę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.



Krok 4

Danie podajemy na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.