Dyniowe scones

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Bułeczki

  • 200 g puree z dyni ,
  • 300 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 100 gr masła Łaciate
  • 1 jajko
  • 40 ml oleju

Przygotowanie

Przygotowanie

Dynię upiec w piekarniku do miękkości, ostudzić, zmiksować na puree.



Krok 2

Piekarnik rozgrzać do 220 stopni C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.



Krok 3 

Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Wymieszać sypkie składniki. Dodać olej puree z dyni, wbić jajko. Zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać trochę mąki.



Krok 4

Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na 2 cm. Wyciąć kółka o średnicy ok. 7 cm. Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika na 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.