Gofry na serku twarogowym

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 25 dag serka twarogowego,
  • 2 jajka,
  • 6 łyżek mleka Łaciate,
  • 3 łyżki cukru,
  • 2 łyżki oleju,
  • 8 łyżek z czubkiem mąki pszennej,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • olej do gofrownicy,
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Do miski wkładamy serek, jajka, cukier i dolewamy mleko i olej, miksujemy. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia ( przesianą ) i mieszamy łyżką. Ciasto musi być gęste. Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem. Nakładamy porcję ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.