Danie: Podwieczorek
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, posiekać z masłem, dodać cukier waniliowy, żółtka i wymieszać. Następnie dodać serek homogenizowany, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 2 godz.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ½ cm, pokroić kwadraty.
Na każdy kwadracik ciasta ułożyć porcję marmolady, zwijać po przekątnej formując rogalik. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180°C.
Upieczone rogaliki oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj komentarz