Serowe rogaliki z marmoladą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Lista składników

  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 30 dag masła Łaciate
  • 30 dag serka homogenizowanego
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 25 dag marmolady
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, posiekać z masłem, dodać cukier waniliowy, żółtka i wymieszać. Następnie dodać serek homogenizowany, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na 2 godz.



Krok 2

Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ½ cm, pokroić kwadraty.



Krok 3

Na każdy kwadracik ciasta ułożyć porcję marmolady, zwijać po przekątnej formując rogalik. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec na złoty kolor w temperaturze 180°C.



Wskazówki

Upieczone rogaliki oprószyć cukrem pudrem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.