Rosół z ryżem

Rosół z ryżem to danie zdrowe, smaczne, tanie i proste w przygotowaniu. Polecane jako zupa na niedzielny obiad. Posmakuje każdemu, bez wyjątków. Idealne rozgrzewa i syci.

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 l naturalnego bulionu wołowego
  • - 250 g ryżu
  • - 2 łyżeczki soli
  • - 2 łyżeczki pieprzu
  • - 2 marchewki
  • - 1 natka pietruszki
  • - garść lubczyku

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka wlewamy bulion wołowy. Dodajemy marchewkę obraną i startą na grubych oczkach. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie gotujemy na dużym ogniu przez 30 minut.



Krok 2

Po 30 minutach do rosołu dodajemy ryż, lubczyk i natkę pietruszki i całość dokładnie mieszamy. Gotujemy do czasu, aż ryż zmięknie.



Wskazówki

Podajemy na gorąco.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.